Taupo - Rotorua - WAITOMO CAVES - New Plymouth

Förra helgen var det "Labour weekend" vilket innebar bonusledigt på måndag. En sådan chans kan man ju inte missa, och både jag och Isabell hade turen att ha fredagen ledig också = minisemester, vilket vi utnyttjade till fullo. 
 
Fredagen startades med att hämta bilen och inhandla frukost och nödproviant i form av allt möjligt gött man kan behöva på en roadtrip. Vi var inte de enda som tänkt tanken att det var bäst att ta chansen när man nu ändå var ledig. Följaktligen blev vi fast i bilkö i över 2h. Men med choklad, diverse musik och poddar och Fantastiskt sällskap kan bilköer också vara trevliga. Efter en lång bilkörning var vi framme i Taupo. Vi installerade oss på ett hostel och sov. 
 
Lördag fortsatte våran bilfärd med ännu mer bil. Vi for upp till Roturoa vilket är känt för sina vulkaniska aktiviteter. Först badade vi i en "Hot pool", men egentligen var det två forsar - en varm och en kall som möttes och därför blandades till en perfekt temperatur. Frös man kunde man bara flytta sig mot den varmare.
Sedan åkte vi och kollade på en fors+vattenfall och en stor bubblande lerpöl, efter det fortsatte vi mot vårt huvudmål - the Waitomo Caves. 
 
Fina forsen
 
 Bubblande lerpöl/pool
 
On the road again
 
Vissa ställen kan man bara inte åka förbi utan att stanna...
 
Vi kom fram på eftermiddagen, installerades oss på vårt hostel och gav oss ut för att se ett (annat) vattenfall. Pågrund av en något missvisande karta kom vi inte fram till vattenfallet men fick vår första kontakt med lysmaskar! Så häftigt!
 
En promenad vi gick för att titta på lysmaskar och se grottor, påväg till det ofunna vattenfallet
 
Med dessa vyer kunde man ändå inte vara olycklig över att bli iväglurade att leta efter vattenfall...
 
På söndagen gick vi upp relativt tidigt för att börja vårt huvudsakliga äventyr. Undersöka the Waitomo Caves. Vi fick först (efter lite träning) fira ned oss i en klippa vilket var jättehäftigt! Efter det gjorde vi lite "caving" alltså upptäcksfärd i grottan. Efter det lite black water rafting, vilket innebar sitta i gummidäck och flyta runt under lysmaskarna. Det var verkligen som en stjärnhimmel, men så nära att man nästan kunde ta på den. Sedan kröp vi genom några hål, då jag utmanade mig och var riktigt stolt över de små hålen jag vågade komma igenom. 
Tillslut fick vi klättra upp för en klippvägg, iklädda gummistövlar med förvånande bra fäste. 
 
Kort och gott - Superhäftigt! Rekommenderas om ni tar er hit någongång. Tyvärr har jag inga bilder därifrån då man inte fick ha med egen kamera och jag inte var så sugen på att spendera 30 $ för några inte alltför imponerande bilder. 
 
Efteråt blev det mer bilkörning då vi påbörjade vår resa hemåt. Bilen tog oss via "The forgotten highway" (vilket i sig är som en naturskön attraktion) mot New Plymouth. 
 
Några andra varelser som utnyttjade vägen, dessa märkliga fåglar som finns här alltså?
 
Forgotten highway
 
Låt mig presentera det magnifika otroliga Mt Taranaki. 
 
Fun fact: eftersom berget är ganska likt mount Fuji fick den även spela stand in för Fuji i filmen The last Samurai. 
 
Min första solnedgång i Nya Zeeland (vet helt otroligt att jag inte sett en, men solen går ned bakom ett berg för mig...) men ganska fin var den !
 
whut iz up?
 
 
Isabell hann före mig med ett jättefint inlägg så vill ni bli bjudna på lite mer högklassiga bilder kan ni kika in där :) och tacktack Isabell för denna magnifika helg ♥
 
Kram 
Lisa